onsdag 22 juni 2011

Tips & Trix

Tröga punchar/stansar: Testa att puncha igenom folie eller ett fint sandpapper. Det blir ungefär samma effekt som när man vässar en penna. Du kan också testa att puncha igenom ett smörgåspapper för att den ska smörjas lite.


Embossing utan värmefön: Det fungerar lika bra att värma försiktigt över en spisplatta. Varmluftpistol kan också fungera, men var försiktig då den kan bli för varm.

Färga organzaband: Det går utmärkt att färga in vita organzaband i den färg du vill ha med hjälp av promarkerpennor (och kankse andra pennor också? Testa!).

Klumpiga stämplar på kloss: Pilla försiktigt loss stämpeln från klossen och montera om den på EZ-foam så blir allt mycket smidigare.

Rengöra stämplar: Du behöver inte köpa dyr stämpelrengöring, babywipes fungerar oftast väldigt bra!

Stämplar som inte fäster: Efter ett tag brukar stämplarna (speciellt clearstamps) få svårt att fästa i album och på akrylklossen. Lägg ned stämplarna i en skål med varmvatten och såpa. Gnugga dom lite och torka av dom så blir dom som nya!

Dekorera ljus: Vanliga vita stearinljus blir mycket roligare om man dekorerar dom lite. Stämpla och måla på silkespapper och smält sedan fast det på¨ljuset med en värmefön. Rub-oms fungerar också om man är lite försiktig. . 

0 kommentarer: